Geir Bøhren, Øyvind Vilbo, Bent Åserud og Bjørn Sønstevold startet  forløperen til ”progrockbandet”  Junipher Greene. Gruppen ble startet i Oslo så tidlig som i 1966, men det er med ”denne” besetningen de vil bli husket:
 -Fra venstre: Helge Grøslie orgel/vokal, Øyvind Vilbo bass, Freddy Dahl gitar/vokal,  Bent Åserud gitar/fløyte og Geir Bøhren, trommer.
...De var en lurvete rockegjeng med en stor publikumsappell. I 1971 fikk Junipher Greene store avisoverskrifter da de ga ut  "Friendship" (les her ang. kåring i Dagens Næringsliv) som ble ansett som vågal og for at plateselskapet Sonet (Arne Bendiksen) turte å satse, forlangte de at bandet måtte dekke deler av utgiftene til utgivelsen selv. Dette prosjektet frembrakte en dobbel vinylskive med cover malt av den fremadstormende unge kunstneren, Odd Nerdrum.
”Jupiter grønn” var et av Club 7 husbandene og derfor gitt anledning til å bli med på den første ”Woodstock” utendørs festival i Norge, 1.mai 1970 i Oslo,  St. Hanshaugen hvor Friendship ble fremført for ”første” gang og førte til gruppens gjennombrudd. Etter dette spilte de flere ganger på legendariske Kalvøya festivalen og de fleste andre festivaler i Norge. Med på flere radio og tv opptak og et dokumentarprogram viet Friendship.

I  1973 utga Geir, Bent og Øyvind singelen Ugha Mugha Sunshine boy som kom med på Europatoppen og i –73 utga de også en lp  "Communication"

Turnerte i Europa og Afrika.

- her er noen lenker:

           Dagbladet.no 15.09.08    side 1 pdf    side 2 pdf

           Adresseavisen

           Progrock

           Rateyourmusic

           Dagsavisen

           Mic/Ballade

           Nrk

           Diskografi.no

Foto: Jon Svarstad